Březnové novinky

První letošní zelený čaj v naší nabídce:
Hai Nan Bai Sha Lu (pohoří Wu Zhi Shan)
Oproti loňské a zejména předloňské sklizni je nálev v chuti trochu lehčí, více se v něm prosazují původní "čajové" chutě, zůstává zachována typická sladkost, svěžest a čerstvost jsou skryty zpracováním (napařováním a pečením), ale v chuti zlehka probleskují a charakter čaje krásně dotváří.
Sladkost zůstává dlouho na patře i jazyku, čaj snese nejméně čtyři dobré nálevy.
Vůně suchých lístků je nádherná a velmi svěží.
Čaj pochází z jihočínského ostrova Hai Nan a z prvního sběru zahrady.
Šarže: BSL-A01-2-12
Čaj byl testován nezávislou akreditovanou laboratoří na přítomnost 192 pesticidů, splňuje přísné normy EU a je certifikován pro EU trh.
Certifikát: LR083367
bai_sha_test
První sběry 2012:
Darjeeling Glenburn Moonshine, lot no. Ex-8/2012 - vyprodán

Selim Hill Silver Thunder (organic, fair trade), lot no. Ex-3/2012 - vyprodán

Nádherný čaj z organické zahrady, která se nachází nedaleko místa zvaného Tindharia (Tři vodopády) a která při pěstování svých čajovníku aplikuje zásady bio dynamického zemědělství. Čaj obsahuje větší nepolámané lístky a velké množství stříbřitých tipsů, které pocházejí z keříků čínských hybridů a AV2. Vyrobeno 10 kilogramů, na Skleněnce máme 1 kg!


22.3.2012

selim_hill


Doars Putharjhora (FTGFOP-1-organic, bio-dynamic, fair trade), lot no. OR-1/12
Velmi pěkně zpracovaný orthodoxní čaj z oblasti Dooars, která leží na úpatí věhlasného Darjeelingu. Tento čaj pochází z keříků rostoucích v nadmořské výšce 170-350m.n.m. a po napití nás překvapí jeho příjemná, elegantní chuť. Je zpracovaný na vysokým stupeň zavadnutí ve stylu himálajské první sklizně a nese všechny její charakteristiky. Svěží aroma a delikátní chuť k nám přilétá v podobě prvního indického čaje sezóny jako první vlaštovka oznamující pozvolný příchod jara z Himálají. Doporučujeme pro zkrácení nekonečného čekání na první jarní čaj z hor. Omezené množství. Doba sklizně 21. února 2012.
Doars je čajovou oblastí, která se rozprostírá na úpatí Himálají od břehů řeky Bráhmaputry na východě až po hranice s Bhútanem na západě. Překlad tohoto slova v místním jazyce je „brána“, což přesně vystihuje její    geografické umístění a historické poslání, kdy sloužila jako vstupní brána do Sikkimu, Darjeelingu a Bhútánu. V oblasti jsou rozlehlé subtropické pralesy, kde se nachází několik nádherných přírodních parků s panenskou  přírodou plnou divoké zvěře a vzácných rostlin. Čajové zahrady zde založili Britové v sedmdesátých letech devatenáctého století a v současnosti je pěstování čaje pro místní obyvatelstvo nejdůležitějším zdrojem příjmů.

15.3.2012

 

Literární čajovna

Skleněná louka

Kounicova 23

Brno  602 00

Provozovatelka: Alena Kleinová

IČO: 75738791

Registrace: Živnostenský rejstřík města Brna


info@cajovna-sklenenka.com

tel: 777 337 201

Otvírací doba:

pondělí - pátek:

11:00 - 21:00

sobota:

14:00 - 21:00

neděle: zavřeno


wifi_2


facebook-icon

 
konvička